GMC Buffalo

GMC Buffalo bus huren kosten tarief

INTERCITY COACH P8M-4905A  – BUFFALO UIT 1977

SPECIFICATIES:

De GM Buffalo bus modellen werden sterk beïnvloed door de PD-4501, het split-level model Scenicruiser (exclusief voor Greyhound) geproduceerd vanaf 1954.
Het split-level model werd een vertrouwd gezicht in de Verenigde Staten vooral door reclame uitingen.
De Nationale Trailways Bus System zocht een voertuig om te concurreren. Een van de productontwerpen ontwikkeld als antwoord op deze vraag van de markt was GM Buffalo bus, wel voor iedere bus onderneming te koop. In 1966 introduceerde GM de PD-4107. Deze was 11 meter en bood plaats aan 41 passagiers.
GM’s Buffalo modellen werden aangedreven door de achtcilinder Detroit Diesel 71-serie supercharged tweetakt dieselmotor bekend als de 8V71.
GM maakte gebruik van een unieke “V-drive” configuratie met een dwars gemonteerde motor. Standaard werd de Buffalo voorzien van een 4-speed niet-gesynchroniseerde handgeschakelde transmissie met elektromagnetische omkeerbare achteruit. Later werd ook een automatische transmissie van Allison aangeboden.
De 4107 en 4903 modellen waren berucht om het lastige schakelen, het maken van harde, schurende geluiden waaraan de passagiers zich verstoorden. Double-clutching verminderde deze gênante geluiden, maar zelfs de meest ervaren bestuurder had af en toe problemen.
In 1970, werd de Buffalo geüpdatet naar de tweede generatie: GM PD-4108 en PD-4905 met de nodige verbeteringen. In 1972 werd de PD-4108 opnieuw aangepast naar de P8M-4108A (41 passagiers) en de P8M-4905A (46 passagiers). De GM Buffalo modellen werden in de eerste plaats gekocht door filialen van de Nationale Trailways Bus System en vele kleinere exploitanten. Totaal werden er tot 1980 4530 Buffalo bussen gebouwd.

Door het opvallende model is de bus een blikvanger voor evenementen, promotievervoer of trouwerijen.

Basistarief: € 795,-
Het basistarief is inclusief:
Chauffeur – Brandstof – De eerste 200 kilometer – De eerste 4 uur – BTW – Inzittendenverzekering
Het totaal aantal uren en kilometers wordt berekend van garage tot garage (Heino).

Prijs per extra uur: € 75, prijs per extra kilometer: € 1,50


GMC Buffalo offerte aanvragen

  • Trouwvervoer

Vervoer uw gasten in een échte oldtimerbus! Ook mooi voor op de trouwfoto's.
  • Reclame en Promotie

Promoot uw evenement of product met een opvallende klassieke bus!
  • Evenementenvervoer

Val op tijdens een evenement met het evenementenvervoer van ClassicBus!
ClassicBus is een initiatief van ElboBus.nl